Wat is de ISM ?

~ english ~ bahasa indonesia ~ deutsch ~ français ~ 日本語 ~

Wat is de ISM ?

De International Student Movement (ISM) is een open platform voor samenwerking , coördinatie , communicatie en samenwerking tussen verschillende individuen en groepen die betrokken zijn bij de strijd tegen de toenemende commercialisering van het onderwijs , evenals voor gratis emancipatorisch onderwijs.

De ISM werd begonnen tijdens de coördinatie-inspanningenvoor de Internationale Dag van Actie tegen de commercialisering van Onderwijs , die plaatsvond op 5 november 2008 . Het zijn de mensen en groepen die gebruik maken van de ISM die schrijven de collectieve verklaringen , synergize inspanningen , coördineren , maak tekens en symbolen , en continu uitbreiden van grootte van de strijd voor gratis emancipatorisch onderwijs .
De ISM is over het algemeen open voor iedereen ( studenten / leerlingen, ouders , docenten / faculteit , of personeel / werknemers , werklozen ) die onze collectieve strijd ondersteunt, en zal altijd onafhankelijk van een politieke partij , vakbond , of andere instelling zijn .

Vanwege de aard van de platforms kan niemand vertegenwoordigen of spreken voor de ISM als geheel . Toch is deze internationale gezamenlijke verklaring onderschreven door groepen en individuen, het geeft een idee van hoeveel mensen en groepen die verbonden zijn aan de ISM voor staan. Tenslotte is het belangrijk te weten dat de ISM zelf geen financiële mogelijkheden heeft , alleen individuen of groepen samen zouden dat kunnen.

Welke gereedschappen maken de infrastructuur van de ISM op mondiaal niveau ?

communicatie:

  • wereldwijde mailing list : Dit is een open lijst die elke activist kan gebruiken om belangrijke updates verspreiden naar het wereldwijde netwerk in het Engels ( meer dan 1.500 adressen ) . Verbonden te blijven met de stroom van informatie over de ISM -platform is het sterk aanbevolen om uzelf in te schrijven op de lijst .
  • website : ism-global.net - word gebruikt voor nieuws en aankondigingen . Stuur uw mail naar united.for.education@gmail.com om uw rapporten te publiceren

Collaboration:

Social Media:

Geïnitieerd en gecoördineerd op de ISM tot nu toe:

De volgende regionale hoofdstukken werden tot dusver geïnitieerd: ISM-Afrika, ISM-Azië, "Balkan Student", ISM Griekenland en ISM Noord-Amerika (ISM-NA).

 

Het platform wordt door individuele activisten draaiende gehouden in verschillende delen van de wereld. Het zal blijven bestaan zolang de individuen die gepassioneerd zijn de strijd te helpen om de infrastructuur te onderhouden, verbeteren en er gebruik van te maken.

~ one world - one struggle ~

For comments, suggestions, questions or requests contact the ISM (global) admin collective: ism_admin@lists.riseup.net